Ναταλία Α. Ρενιέρη – Βιογραφικό

Εκπαίδευση – Ειδίκευση – Επαγγελματική εμπειρία

Η ορθοπεδικός χειρουργός – τραυματολόγος Ρενιέρη Α. Ναταλία γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 με βαθμό “Λίαν Καλώς” .

Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική Κλινική και στην Κλινική Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας στο Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Λειψίας “HEINRICH –BRAUN” Zwickau στην Γερμανία από το 2007 έως το 2011.

Στα πλαίσια της κυκλικής εκπαίδευσης, ειδικεύτηκε στις κλινικές της Τραυματολογίας (Πιστοποιημένο κέντρο τραύματος ανώτατου εθνικού επιπέδου), της Χειρουργικής Κλινικής (στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής, της Αγγειοχειρουργικής και της Χειρουργικής  Θώρακος), στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Συνέχισε την ειδικότητα της στην Η’ Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας και στην Παιδοορθοπεδική στο Α’ Ορθοπεδικό Τμήμα του ΓΝ Παίδων Αθηνών «Π & Α Κυριακού» μέχρι το 2014.

Τον Μάϊο του 2014 απέκτησε, μετά από εξετάσεις, τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Εργάστηκε ως έμμισθη επιμελήτρια στην Ορθοπεδική Κλινική στο Ακαδημαϊκό Εκπαιδευτικό Νοσοκομείο  του Πανεπιστημίου του Μονάχου «Klinikum Ingolstadt» στη Γερμανία, με εξειδίκευση στην Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων με συστήματα ψηφιακής πλοήγησης- Ρομποτική Χειρουργική και στην Χειρουργική Ελάχιστης Επεμβατικότητας Κάτω Άκρων  μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015

Είναι επιμελήτρια στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού στο Τμήμα Επανορθωτικής Χειρουργικής Πυέλου και Κάτω Άκρων.

Από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό ορθοπεδικό- τραυματολογικό ιατρείο στην Ανάβυσσο Αττικής.

Στα αντικείμενα ενασχόλησης της συμπεριλαμβάνονται οι Αρθροπλαστικές ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας ALMIS,  οι Αρθροπλαστικές γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας, με άμεση και ταχεία κινητοποίηση, με βοήθεια πλοήγησης, η Ρομποτική χειρουργική , η Χειρουργική κάτω άκρων και η Ορθοπεδική Τραυματολογία.

Είναι κάτοχος επίσημης πιστοποίησης του ρομποτικού συστήματος Αρθροπλαστικής Γόνατος με το Rosa Knee System της Zimmer Biomet και του Διπλώματος  ATLS (Advanced Trauma Life Support) από το American College of Surgeons.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (2006) , της Σαξονίας (Sächsische Landesärztekammer 2007),  της Βαυαρίας (Bayerische Landesärztekammer 2014) και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.).