Γεώργιος Α. Ρενιέρης – Βιογραφικό

Εκπαίδευση – Ειδίκευση – Επαγγελματική εμπειρία

Ο ορθοπεδικός χειρουργός – τραυματολόγος Γεώργιος Ρενιέρης είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Αύγουστος 2009).

Το διάστημα 2009-2010 εκτέλεσε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Κατά το διάστημα αυτό υπηρέτησε ως Ιατρός στη Ναυτική Βάση Καννελόπουλος και στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών.

Από το 2010 έως το 2016 ειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική & Τραυματολογία στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο HeinrichBraunKlinikum Zwickau του πανεπιστημίου της Λειψίας. Κατά την ειδίκευσή του εκπαιδεύτηκε στην κλινική Τραυματοχειρουργικής (διευθυντής Dr. med. Bernhard Karich) και στην κλινική Ορθοπεδικής (διευθυντής Dr. med. Lutz Engelmann)

 

Το Δεκέμβριο 2016 έλαβε μετά από εξετάσεις στον Ιατρικό Σύλλογο του κρατιδίου Sachsen της Γερμανίας (Sächsisches Landesärztekammer) τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.  Στη συνέχεια εργάστηκε ως έμμισθος επιμελητής στην κλινική Τραυματοχειρουργικής (διευθυντής Dr. med. Bernhard Karich) του ακαδημαϊκού νοσοκομείου Heinrich-Braun-Klinikum Zwickau του πανεπιστημίου της Λειψίας με εξειδίκευση στην εσωτερική οστεοσύνθεση καταγμάτων, την τραυματοχειρουργική πυέλου και σπονδυλικής στήλης.

 

Από τον Ιούλιο 2017 έως το Δεκέμβριο 2019 εργάστηκε με υποτροφία του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie SkłodowskaCurie στη Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Ε. Ι. Γιαμαρέλλο- Μπουρμπούλη.

 

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής «Ανάπτυξη ενός μοντέλου για την μελέτη της επίδρασης της έλλειψης της ενδογενούς παραγωγής υδρόθειου στην ανθεκτικότητα πολυανθεκτικών μικροοργανισμών» (λήψη τίτλου Απρίλιος 2021, βαθμός «Άριστα»).

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα διπλωματικής εργασίας «Οικονομική αξιολόγηση μεθόδων θεραπείας οστεοπόρωσης» (λήψη τίτλου Σεπτέμβριος 2020, βαθμός «Λίαν Καλώς»).

 

Τον Νοέμβριο 2020 εκλέχθηκε μετά από προκήρυξη Ακαδημαϊκός  Υπότροφος της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Ορθοπεδική & Ορθοπεδικές Λοιμώξεις με διευθυντή τον Καθηγητή Παναγιώτη Ι. Παπαγγελόπουλο.

 

Από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό ορθοπεδικό – τραυματολογικό ιατρείο στην Ανάβυσσο Αττικής. Eίναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κλινική Ψυχικού και του Mediterraneo Hospital Γλυφάδας.

 

Στα αντικείμενα ενασχόλησης του συμπεριλαμβάνονται η Ορθοπεδική Τραυματολογία άνω & κάτω άκρων, λεκάνης και σπονδυλικής στήλης, οι Αρθροπλαστικές ισχίου & γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας και η Χειρουργική κάτω άκρων.

 

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.), της Γερμανικής Εταιρείας Τραυματοχειρουργικής (Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie, DGU) και της ΑΟ TRAUMA.

 

Είναι κάτοχος διπλώματος ATLS (Advanced Trauma Life Support) του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

 

Είναι κριτής (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Scientific Reports, Clinical Interventions in Aging, Journal of Cellular and Molecular Medicine).

 

Από το 2020 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Λοιμωξιολογία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.