Αρθροσκόπηση στο ιατρείο Mi- eye 2

Το σύστημα αρθροσκόπησης στο ιατρείο mi- eye 2 αφορά μία καινοτόμο εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή μαγνητική τομογραφία. Είναι εγκεκριμένο από την Αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και επιτρέπει στο χειρουργό να πραγματοποιήσει πλήρη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο του.

Το φορητό αρθροσκόπιο αποτελείται από μία βελόνα με ενσωματωμένη κάμερα και πηγή φωτός. Χάρη στη νέα τεχνολογία που διαθέτει, προσφέρει μία ισχυρή προοπτική, επιτρέποντας στο χειρουργό να βλέπει στο εσωτερικό της άρθρωσης και να μπορεί να παρέχει άμεση διάγνωση. Και φυσικά, τα ευρήματα αποθηκεύονται σε μορφή εικόνας ή βίντεο, προκειμένου να δοθούν στον ασθενή.

Πλεονεκτήματα για Ασθενείς   

 1. Το mi-eye 2 μπορεί να απεικονίσει τραυματισμούς στις αρθρώσεις χωρίς μαγνητική τομογραφία.
 2. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο του ορθοπεδικού.
 3. Σας προσφέρει μία καθαρή εικόνα του τραυματισμού σας σε οθόνη Tablet υψηλής ευκρίνειας.
 4. Έγχυση βιολογικών παραγόντων.
 5. Ακριβής προεγχειρητικός σχεδιασμός.

 

Ενδείξεις

 • Ασθενείς που δεν μπορούν να προβούν σε μαγνητική τομογραφία λόγω κλειστοφοβίας, αγχώδων διαταραχών, βηματοδότη/ εσωτερικού απινιδωτή και μεταλλικών ενθέτων.
 • Ενδαρθρικές παθήσεις: βλάβες μηνίσκων, ρήξη προσθίου/ οπισθίου χιαστού συνδέσμου, οστεοχόνδρινες βλάβες, ελεύθερα σώματα, υμενικές παθήσεις, βλάβες τενόντων ώμου, αστάθεια ώμου, οστεοαρθρίτιδα.
 • Ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που είναι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση στο πλαίσιο προεγχειρητικού προγραμματισμού/ σχεδιασμού: αρθροσκόπηση, μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική, ολική αρθροπλαστική, οστεοτομία κνήμης/μηριαίου.
 • Ασθενείς με παθήσεις αρθρικού χόνδρου που είναι υποψήφιοι για χειρουργική επέμβαση στο πλαίσιο προεγχειρητικού προγραμματισμού/σχεδιασμού για μεταμόσχευση αυτόλογων χονδροκυττάρων ACI/αναγεννητικών βιολογικών θεραπειών αναλύοντας το μέγεθος, το βάθος και τη σοβαρότητα της βλάβης.
 • Έγχυση βιολογικών παραγόντων κάτω από άμεση επισκόπηση, στοχευμένα στην περιοχή της βλάβης επιτρέποντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα: αιμοπετάλια (PRP), βλαστοκύτταρα.
 • Παρακέντηση άρθρωσης: λήψη αρθρικού υγρού/ γενική και καλλιέργεια, Δ.Δ-Αίμαρθρο/ρευματολογικές παθήσεις/ σηπτική αρθρίτιδα με πλεονέκτημα σε σχέση με απλή παρακέντηση την άμεση επισκόπηση, λήψη βιοψιών.
 • Υπάρχουσα αρνητική μαγνητική τομογραφία αλλά συνεχόμενος πόνος της άρθρωσης.
 • Μετεγχειρητική εκτίμηση ασθενή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς δουλεύει;

 1. Ο γιατρός καθαρίζει και αποστειρώνει την περιοχή
 2. Εφαρμόζει τοπικό αναισθητικό προκειμένου να μουδιάσει το δέρμα και η γύρω περιοχή
 3. Μόλις η άρθρωση μουδιάσει, ο γιατρός θα ετοιμάσει εκ νέου την περιοχή και θα εισάγει το mi-eye 2 στην άρθρωση
 4. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός θα εξετάσει την άρθρωση, δίνοντάς σας εικόνα σε πραγματικό χρόνο με ελάχιστο έως καθόλου πόνο
 5. Μετά τη διαδικασία, τοποθετείται επίδεσμος στην περιοχή και μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές δραστηριότητες
 6. Ο γιατρός σας δίνει άμεση διάγνωση και σχέδιο θεραπείας

Με το mi-eye 2 ο μέσος ασθενής επιστρέφει στην ενεργό ζωή τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα από όταν επιλέγει η μαγνητική τομογραφία!